Mišákův blog

neděle, 19. října 2008

Nové (levné) Shimano Deore XT a prasklý rám na mé Koně

Vždy po sezóně měním řetěz a kazetu. Servis jsem tentokrát vzal do svých rukou. Koukám na stránky mého oblíbeného eshopu bikestore a při pohledu na ceny jen koulím očima. Deore XT je neskutečně levné. Není to tak dávno, kdy obyčejný řetěz Shimano HG-53 stával kolem 300kč a nyní je za tu samou cenu HG-93. Podobně je to i s kazetou, Deore XT (M770) za 920kč. Když už jsem byl v tom nakupování, přihodil jsem ještě Deore XT přehazovačku v provedení Shadow také za necelou tisícovku. Přeci jen stávající XTéčko má po 4 letech už něco za sebou. Sečteno podtrženo si za 2228kč odnáším plný košík. Hned druhý den si zboží vyzvedávám a už se těším jak svoji Konu vyšperkuji.

Beru to zgruntu. Roznýtování řetězu jde lehce, stejně tak sundání kazety a přehazovačky. Chvilku koukám na zadní náboj, respektive omačkaný ořech. Po chvilce rozmítání nad novými středy (respektive celými koly) se spokojuji se stávajícími. Váhám, zda mám odmontovat patku a vyčistit bláto, které se pod ní dostalo. Povolit šla snadno, tak ji sundavám. Beru VDéčko a rozpouštím nečistoty. Po setření hadrem koukám na 1,5cm dlouhý "škrábanec", který zbyl pod patkou. Přemýšlím jak se tam vzal. a po chvilce zkoumání zjišťuji že to není úplně tak škrábanec jako prasklý rám.
Zděšení!... vyhrabošil jsem záručák a v něm se dočítám, že záruka na rám je 5 let. Ufff, mám ještě jeden rok k dobru. Teď jen záleží jak pánové z N distribution reklamaci posoudí. Rám je sice trochu omlácený od kamenů a podobně, ale proto je to horské kolo...

Štítky:

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář



<< Domovská stránka