Mišákův blog

čtvrtek, 27. září 2007

WEBTIP TÝŽDŇA

Na cestovatelském serveru cestovani.SME.sk se objevil odkaz na moje stránky, což mě velice těší. Konkrétně vede na popis cesty po Pyrenejích z roku 2006.

pátek, 21. září 2007

Brambora jak kráva...

... aneb krátký návod jak uvařit "Savojskou bramboru". Nejprve je potřeba vypěstovat pořádnou bramboru jak kráva velkou, aby bylo z čeho vařit. Na fotce je brambora, kterou vypěstoval Zuzitaťka. Jak můžete sami vidět, není to žádný drobeček. Na délku měří 20 cm a váží 1,2 kg. Další ingredience si jistě najdete v kuchařce (např. tady) pod heslem "Savojské brambory". Neděste se lehké nekompatibility v názvu, jednu megabramboru můžeme snadno rozkrájet na více menších částí a tím převést na případ pro který recept již máme. Jak pokrm připravit naleznete hned u seznamu ingrediencí. Nemá cenu abych ho sem opisoval, když jsem ho nečetl. Případně se můžete zeptat Zuzky, která teď zrovna vaří "Savojskou bramboru".

středa, 19. září 2007

Canon EOS 400D + EF-S 17-85 IS, hodně radosti za dost peněz

Nejen prací je živ člověk, ale taky si musí dělat radost, že jo? Ne že bych měl radosti ze života nějak málo, to rozhodně ne. Mám nejlepší slečnu, takové moje sluníčko, kolo na kterém je radost jezdit, za měsíc se budeme stěhovat do vlastního bytu, prostě jen samé radosti. Ale ...
Při vybírání fotek z Turecka jsem se rozhod, že půjdu do zrcadlovky. Přece jen těm fotkám z kompaktu něco chybí.
Chvilku jsem vybíral mezi Nikon D40x a Canon EOS 400D
u obou v kitu se základním objektivem. Vyhrál druhý jmenovaný a tím jsem začal řešit další otázku kde koupit?
Seznam mi našel jednu z nejnižších cen ve Foto Škoda. Spojeno s dobrou zkušeností z minulých nákupů, nebyl důvod tam nezajít.
Hned se nás ujal milý personál, vše ochotně vysvětlil a dal k dispozici k vyzkoušení. To nakonec rozhodlo, že jsem si odnesl místo základního kitu a druhým "levným" teleobjektivem, Canon EOS 400D + EF-S 17-85 IS. Když se k tomu připočetla 4GB pamět, vyšla z toho celkem pěkná, před návštěvou obchodu, celkem nečekaná částka. Ale jak říkal prodavač, u zrcadlovky fotky dělá objektiv. V mém případě i cenou ...
Posted by Picasa

neděle, 16. září 2007

Kulisa jako z pohádky Tisíce a jedné noci

Přesně takovýto nadpis byl u krátké zprávy v časopise Cykloturistika 10/2007. A o čem že ta zpráva je?
No přece o nedávném mistrovství Evropy v MTB XC, které se jelo v Tureckém Goreme. V celku normální zpráva, ale ne pro mě a 3 mé kamarády. Před necelým měsícem jsme jezdili po Turecku na kolech a Goreme jsme nemohli nenavštívit... Takže řečeno jinými slovy je to pro nás takové malé Déjà Vu.
Mnohem více informací o ME je na serveru mtbs.
Posted by Picasa

Štítky:

úterý, 11. září 2007

Tak a jsme mediální mrd*y...

... naštěstí ne ve zlém. Kdybych to na vlastní oči neviděl, tak nikomu nevěřím že je tak snadné si "zahrát" v reklamě. Ano moje a Zuzky ZÁDA jsou v reklamním letáku :-).
Ptáte se jak na to? Popravdě nevím... Se Zuzkou jsme potřebovali koupit stan a prodejní výstava stavů v Letňanech pro to byla ideální příležitost. Strávili jsme tam asi 2 hodiny vybíráním (naštěstí ne ve frontě u pokladny) a odnesli si stan, prostě nic zvláštního.
Uplynul asi měsíc a odlet na kola do Turecka se kvapem blížil. Tak nějak sem se nechtěl smířit s představou jak zas mrznu ve svém legendárním spacáku Coleman Biker a proto jsme se vydali do Letňan podruhé. U vchodu jsme si vzali reklamní leták a pomocí něj a milé obsluhy vybrali luxusní spacák Hannah.
Po několika dnech co se leták válel doma si najednou Zuzka všimla, že naše záda hrajou v reklamě.
Takže odpověď na otázku jak si zahrát v reklamě je: KUPTE SI STAN :-)
Posted by Picasa