Mišákův blog

úterý, 13. listopadu 2007

Padající listí, reparátek jistí...

Je to skoro 6 let co jsem tuto oblíbenou frázi slyšel naposled. Slyší-li tuto frázi "Úžlabiňák" jistě si vzpomene na učitele Fukiho a velice oblíbený předmět technologie.
Čas strávený na CVUT FEL se blíží ke konci, ale aby byl zdárný, je čas začít rychle něco dělat s diplomkou. Mohl sem si vzít něco "normálního", sfouknout to za 14 dní a teď se jednou rukou dloubat v nose a druhou v pozadí a nervovat spolužáky tím že už mám hotovo. No ale to bych nebyl já. V dobré víře jsem si nechal zapsat vlastní téma "Zpracování Packet over SONET na FPGA" od CESNETu (projekt Liberouter). První problém je v tom, že se jedná o diplomku implementovanou v HW, což je věc poměrně náročná a zdlouhavá.
Druhý problém se mi stal před týdnem, když jsem zjistil že už nejsem v CESNETim CAAS a tudíž nemám přístup k SVN Liberouteru. Samozřejmě že si za to můžu sám. Před posledním seminářem jsem se zmínil o tom, že spokojeně pracuji a na projekt nemám tolik času kolik by bylo potřeba a proto chci po napsání diplomové práce skončit. Jen mě překvapilo, jak rychle to najednou šlo. Prostě když skončit, tak hned. Ještě si vzpomínám jak jsem před 3 lety na projekt přišel, tak trvalo minimálně půl roku než se vyřešilo stipendium a podobné formality jako přístupová hesla. Ale jakmile jsem se zapletl s komercí, tak pro vědu nejsem dobrý a musím ven. To že nejsem vědecký vím už dlouho... no co se dá dělat...

Počet komentářů: 0:

Přidat komentář



<< Domovská stránka