Mišákův blog

pondělí, 18. února 2008

ing. Mišák (1989 - 2008)

Ano, je to tak. Po 18,5 letech jsem dokončil školu. Kamarád "Dědek" toto období výstižně nazval jako "20 let zavřenejch v kriminále". Trochu má pravdu, ale osobně to nevidím tak černě. Každá škola, ať střední, nebo vysoká, byla hlavně o příležitostech. Poznal jsem spoustu nových kamarádů, dostal jsem se na zajímavá místa a také díky škole mám výbornou práci.

Jaké studium vlastně bylo? Sportovní komentátor by první třetinu (mého života) mohl popsat asi následně: Je rok 1989 a malý Mišák nesměle přijíždí k úvodnímu buly. A je rozehráno. Hra je zatím opatrná, občasné výpady do útočné třetiny v matematice zatím nevedou ke gólu. Zato obrana musí v češtině hasit velké problémy. Za pomoci tréninkových diktátů dochází k občasnému zlepšení, ale hra je stále velice neklidné. Na lepší časy se začne blýskat po 5 letech kdy je Mišák draftován na Prosek do matematické třídy. Tam se pomalu rozehrává do dobré útočné formy v matematice, ale o to horší jsou obrané zákroky při češtině. Po dvou letech kdy je češtinářkou nucen hrát v bráně pouští jeden gól za druhým. Pokud se však mohl projevit v útoku, byl k nezastavení. A tak došlo k přestupu na přírodovědný Gympl.
Bohužel přestup byl doprovázen smutným úmrtím milované maminky. Za pomoci osobního trenéra táty, nových kamarádů (hlavně Páji) a sportu se přes tuto tragédii celkem rychle dostal. Po vlažnějším začátku se Mišák dostává do vyladěné matematické formy a začíná toužit po přestupu do elitního klubu. Hvězdný přestup se uskutečňuje po 3 letech na Gymlu z prváku rovnou do druháku na SPSE V Úžlabině. Velkou roli v přestupu hraje osobní trenér a hráčův manager v osobě táty. Pomáhá s učením na rozdílové zkoušky a dojednává podmínky kontraktu. Hráč je velice dobře přijat do kádru a stává se jednou z opor týmu. V prvním útoku hraje společně s Augim a Frantou. Společně s týmem se dere tabulkou vzhůru. Jistě také k velké pohodě přispívá Mišákova vážná známost se Zuzkou. Po konci základní části (maturitě) je tým na prvním místě. Celý útok přechází na ČVUT FEL hrát play off. Útok je doplněn o spoustu hráčů zvučných jmen jako je Bruxy, Tůmič, Max, Miloš, Tomáš Uko a spoustu dalších. Tento tým se postupně dostává přes všechny soupeře a zaslouženě získává inženýrský titul a trofej pro vítěze.
Oslavy tituly probíhají téměř nepřetržitě již 6 dní. Když už to vypadalo na konec oslav a začátek pracovního týdne, přivezl mi robot Kadla trofej pro vítěze (viz. fotky) a oslavy pokračují...


Po ročním hostování při studiu se stávám členem základní sestavy allstar Alwil Software týmu. Takže teď už zvládnout jen 2/3 a je po všem. Úplně na závěr chci poděkovat spoluhráčům za výborně odehraný zápas, trenérům za vedení, soupeřům za důstojný protějšek, rodině, kolegům z práce a vlastně úplně všem za podporu. Bez Vás všech by se mi to nikdy nepovedlo.