Mišákův blog

neděle, 30. března 2008

Alfa Romeo 156 vs. Volvo V40

Před rokem jsem od kamaráda Vaška koupil své vůbec první auto. Za ten rok jsme si užili spoustu legrace, ale i problémů. Ujelo s námi 6000 km, ale občas nechtělo startovat, teče z něj olej a benzín do něj někdy nejde nalít. Tím autem je Seat Ibiza z roku 1990. Velkou výhodou je levné povinné ručení a provozní náklady, protože obsah motoru je 903 cm3. Nevýhoda je, že auto zas moc nejede. Každopádně na "vyježdění" a jízdu po Praze ideální. Poslední měsíc jsem (jsme se Zuzkou) vybírali jeho nástupce.
Rozum říkal Volvo V40, ale srdce Alfa Romeo 156. Téměř na 100% jsem byl rozhodnutý pro Volvo V40. Přeci jen je spolehlivější a lépe se dovnitř vejdou kola. Mluvil jsem o tom s kamarády a všichni říkali, že je to dobrá volba. Ale také jsem párkrát zaslechl, ať si teď koupím auto pro radost, příští bude pro rodinu.
Pak mi Zuzka poslala odkaz na Alfu Romeo 156 se slovy: "šéf nám našel auto". A byla to láska na první pohled. Následoval telefonát s prodejcem a výlet se Zuzitaťkou a Zuzkou 20 km za Prahu. Na místě 15 min prohlídka, krátká zkušební jízda a celý natěšený zpátky domů. Za dva dny již vybaven kapříky (tentokrát s mým taťkou a Zuzkou) sepsat smlouvu a odvést si auto. Pocity z prvního svezení jsou nádherné. Motor 2.0 TWIN SPARK se 114 kW dělá z auta malou raketu a zvuk je s trochou fantazie podobný formuli. Přiznám se, že to až nahání strach.