Mišákův blog

pondělí, 28. prosince 2009

Maroko 2009

Tak a konečně je to venku. Dva měsíce jsme doma z "Africké mise". Takže krátká rekapitulace. Za 20 dní na cestách jsme urazili ~1000 km na kole, ~50km pěšky, ~600 km autem. Přejeli jsme Vysoký Atlas, byli jsme na kole téměř ve 3000 m.n.m. Velkou část cesty jsme jeli po nezpevněných cestách a na závěr jsme vylezli na nejvyšší horu Maroka / Severní Afriky Jebel Toubkal 4167 m.n.m.
Máťa poprve psal online deníček... supr nápad, buhužel mobilní internet v Maroku neznají a toho pevného tam bylo o dost míň než bychom všichni chtěli.
Také jsem zjistil, že dát dohromady offline deníček a celou stránku je hrozně moc práce :-)

fotky na picase
online deníček napsaný Máťou (pěkně čtivé, určitě doporučuji)
expediční stránka - deníček psaný Pájou, trasa

Štítky: , , , ,

středa, 18. března 2009

Moje (staro)nová Kona Kula

Na podzim jsem si ve článku "Nové (levné) Shimano Deore XT a prasklý rám na mé Koně" posteskl nad prasklým rámem na mém kole. Před měsícem jsem se konečně dokopal k odvezení kola k prodejci. Dnes jsem převzal vyjádření k reklamaci s vyjádřením "reklamace oprávněná uznaná" a odnesl si domů nový rám. Za můj modrý "Kona Kula" z roku 2004 jsem dostal bílo-oranžový s názvem "Kona Kula Primo" z roku 2007. Opět jde o rám Easton Ultralite, který je oproti původnímu pěkně vyztužený.
Doma jsem na kolo navěsil novou přehazovačku a řetěz Deore XT. Neodolal jsem a šel kolo projet do podzemních garáží a musím říct, že lítá jak raketa. Nemít Fulla od Specialized, tak věřím, že bych se na nové Koně pořádně vydováděl. Takhle na ní bude převážně času jezdit má Zuzka... takže ať dobře slouží :-)





Štítky:

pátek, 10. října 2008

Biková MAXichata

Minulý víkend se sešla partička samých veselých lidí u Maxe na chatě. Sešli jsme se v pátek u táboráku a opékání buřtů. Zábava pokračovala do brzkých ranních hodin a proto se nám do stávání moc nechtělo. Nakonec se povedlo a my se začínáme připravovat na bike. Na dvorku to vypadá jak v test-centru někde z jara při představování nových modelů kol. Od minula jsme téměř všichni opatřili nová kola (čti miláčky) a ty stávající přenechali našim miláčkům (přítelkyním).
Na vyjížďku se vydáváme v 10 lidech. Několik slečen odradila nízká teplota po ránu (lenost), ale dvě to s námi vydržely (Zuzi a Jana). Max naplánoval krásnou trasu, středně dlouhou, plnou krásných sjezdů, lesních cest, 2 hradů, několika brodů, no prostě paráda. Dojeli jsme v plném počtu. Zuzka sice trochu odřená po dvou pádech a Max s kratším, 2-krát přetrženým řetězem.
Navečer přijelo ještě pár kamarádů, popít a hlavně na zítřejší drakiádu... jak napsala Zuzka (Veverka) v poznámce: Kolem vpřed aneb kdo je větší drak. Většina lidí nechala výrobu draka až na nedělní dopoledne. Zbyněk (čínský drak) s Jirkou (duch) se předvedli jako zruční modeláři a dračí byznys rozjeli již v sobotu. To my se Zuzkou věděli jak by modelaření dopadlo a tak jsme si raději přivezli osvědčeného draka od Franty. V neděli jsme polítali v celkem silném větru a kolem druhé se vydali směr domů.

Štítky: , , ,